Tisztviselők


Dr. Ignácz György

Az Egyesület elnöke

2004-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Bírósági pályafutását a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságon kezdte fogalmazóként, bírósági titkárként a Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumában, majd a Pesti Központi Kerületi Bíróságon dolgozott. 2010-ben kapott büntetőbírói kinevezést a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, 2012-től elsőfokú bíró a Fővárosi Törvényszéken. Elsősorban élet elleni, kábítószerrel kapcsolatos és szexuális bűncselekményeket tárgyal. 2014 óta megbízott előadó az ELTE-ÁJK Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Jogi tanszékén. Több tanulmánya jelent meg büntető anyagi jogi és eljárásjogi témákban, rendszeres előadója a bírósági szakmai képzéseknek. 2018 óta doktori tanulmányokat folytat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.


Dr. Laczó Adrienn

Az Egyesület elnökségének tagja

2001 óta büntetőbíró, 2008 óta a Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumának törvényszéki elsőfokú ügyeket tárgyaló bírája, referádájába tartoznak különösen a gazdasági, illetve élet elleni bűncselekmények. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának szakirányú továbbképzésén szervezett bűnözés elleni tanácsadó képesítést szerzett. Az ELTE ÁJK és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Rendészettudományi Kar rendszeres előadója, 2019-ben az ELTE Bibó István Szakkollégium „Gazdasági bűncselekmények joga” című kurzus vezetője. Előadóként vesz részt a bírósági szervezeten belüli szakmai képzéseken, illetve a fogalmazóképzésben, a bírósági fogalmazói felvételi versenyvizsga-bizottság tagja. Angol és német felsőfokú, olasz középfokú nyelvismerettel rendelkezik.


Dr. Madarasi Anna

Az Egyesület elnökségének tagja, szóvivő

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett 2006-ban. Az egyetem utolsó évében kötelező egyetemi szakmai gyakorlatát a Fővárosi Törvényszéken töltötte, majd az egyetem elvégzése után a Pesti Központi Kerületi Bíróság fogalmazója lett, ahol 2009-ig a büntető- és polgári peres, illetve perenkívüli ügyszakokban is dolgozott. Ezt követően került a Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumába, ahol a kollégiumvezető közvetlen munkatársaként dolgozott. A jogi szakvizsgát 2010-ben szerezte meg, majd az első gyermeke születése után 2012-től lett bírósági titkár a Pesti Központi Kerületi Bíróság Perenkívüli Csoportjában. Második gyermeke születését követően 2015-ben kezdett újra dolgozni a Fővárosi Törvényszék Elnökségén, először sajtótitkárként, majd 2016 és 2018 között sajtószóvivőként. 2018. augusztus 1. napjától bíró a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumában.

Angolul és olaszul felsőfokú szinten, németül középfokon beszél. A PPKE Jog- és Államtudományi Karán szerzett LL.M. fokozatot, jelenleg az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolájában PhD hallgató, a doktori kutatómunkáját a Nemzetközi Jogi Tanszéken végzi.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.